We’re always proud to be called a hotspot or pearl, but with a subtitle like “the best stores sell a way of life” we get a little extra happy. Soul Stores wrote a lovely piece about the best soul stores in de Pijp and Kolifleur is in good company.

Sorry non-Dutchies, the article is written in Dutch:

De Pijp in Amsterdam heeft het allemaal: met de Albert Cuypmarkt als grote publiekstrekker is er altijd wel iets te beleven. De wijk is multi-culti, gezellig, knus en een walhalla voor de liefhebber van concept stores en de lekkerste eettentjes. Iedere keer doen we onze ogen weer tegoed aan de prachtige en oogstrelende winkels die we er tegenkomen. Maar probeer er dan ook nog meer eens de échte originele parels uit te zoeken. Wij deden een poging. En dit zijn onze favorieten.

Kolifleur – Frans Halsstraat 35

Loop bij Kolifleur naar binnen en je begeeft je direct in een wonderlijke groene oase. Deze botanische creaties zijn ontstaan in samenwerking met Rena van Studio Hear Hear. Maar Kolifleur is vooral een tweedehands kledingwinkel met moderne stukken van Franse, Scandinavische en Nederlandse merken. Ook vind je er kleine keramiek- en sieraden collecties van jonge Nederlandse ontwerpers. Eigenaresse Eva Koolen werkt vanuit een duurzame gedachte: Ik wilde een winkel oprichten waar ik unieke kleding weer een nieuw leven kan geven, zonder dat deze weer opnieuw geproduceerd hoeven te worden. Met de winkel wil ik een inspirerende omgeving creëeren waar klanten zich thuis voelen en waar ik hen een slow- shopping ervaring kan meegeven.” En dat lukt. Modern, stijlvol, draagbaar en betaalbaar, je vindt het allemaal bij Kolifleur.

img_1869bewerkt

Lees het hele artikel HIER

Tekst en fotografie: Anouk van Raak

 

Rena