Eva

Over mij

Δ Ik ben op zoek naar een puurheid, een kern, een weerloosheid. Aandacht maakt het alledaagse speciaal. In het kleinste deeltje gaat schoonheid schuil, mijn taak is dat deeltje blootleggen en een nieuw doel geven. De stukjes op een andere manier in elkaar zetten waardoor er verandering plaats kan vinden. Het organische, het proces, de vorm, de stijl, de warmte, een verhaal vertellen. Dit doe ik in de vorm van tweedehands collecties.

Kolifleur

In 2014 studeerde ik af in gezondheidsrecht. Voordat ik rechten studeerde zat ik 2 jaar op de kunstacademie. In 2015 opende ik de winkel Kolifleur in Amsterdam. Het was mijn droom om met Kolifleur een wereld te creëren voor gelijkgestemden, iets verbindends, een modeparadijs. En daarnaast ook tegemoet te komen aan mijn verlangen om hergebruik te stimuleren, mensen bewust maken van hun keuzes in het kopen van kleding. Na dit 2,5 jaar met veel plezier te hebben gedaan werd het me te veel. De druk was hoog en ik voelde me verdwaald in mijn eigen creatie, daarom heb ik de winkel juni 2017 gesloten.

Met de Kolifleur Collecties wil ik nu opnieuw een verbinding maken door een stijl aan te bieden waar ik van hou, die anderen hopelijk weer kunnen waarderen :) Momenteel word ik geïnspireerd door Japan, strepen, en zijde maar dat kan volgend jaar weer anders zijn. De stukken die die ik kies hebben vaak een Franse of Scandinavische herkomst. Modern met een klassieke twist, natuurlijke materialen in subtiele kleuren.